torsdag 3. juli 2014

Ny vri på kyllingfilet

Her i huset går det mye i kylling og det kan bli kjedelig i lengden. I dag prøvde jeg en ny variant som jeg gjerne deler, selv om dette kan begynne å ligne en matblogg :)

Panerte kyllingfileter:
Jeg tok 2 kyllingfileter som jeg la i pose og banket flate. Jeg brukte en kjele.

Jeg blandet dette på en flat tallerken: 2 dl mel med div krydder jeg hadde for hånden. 2 ts salt ( seltin),  2 ts pepper, 2 ts karri, 2 ts chilipulver, 2 ts tandorikrydder, 1ss paprika pulver, 1 ts hvitløkspulver, 2 ts ingefær. Her er det vel bare fantasien og hva som er i krydderhylla som stopper :)

Så vippet jeg 2 egg med ca 4 ss vann og hadde over i en dyp tallerken. 

Kyllingfiletetene ble vendt i mel/krydderblandingen, så vendt i eggeblandingen og en ny runde i mel/krydderblandingen.

I mellomtiden var stekepannen blitt varm med 2 ss rapsolje. Jeg stekte filetene forsiktig på moderat varme så de ikke satte seg fast, i ca 6 min.

Etter at de var stekt, la jeg de på et paprhåndkle slik at de fikk rent fra seg. I pannen brunet jeg 2 fedd finhakket hvitløk med 2 ss rapsolje, hadde deretter i 2 ss honning, ca 1 ss kikkoman soyasays og litt seltin og pepper. Lot det boble litt på moderat varme. 

Denne sausen satte prikken over i'en. 

Servert med ris og salat, tomater og gul paprika. 

Enjoy!