Antar hemmeligheten er at jeg hever de flere ganger, og knar de mellom hver gang. I tillegg begynte jeg å tenke på at min mor alltid stakk i brødene med gaffel før de ble satt i ovnen. Jeg tror at det å få ut mest mulig luft gjør brødene mer faste
Jeg er i allefall veldig fornøyd med disse - de er gode og metter lenge. Jeg deler de i 2 og fryser de ned, slik at jeg tar opp et halvt brød i slengen
Jeg baker de i hovedsak med fullkornsmel eller speltmelt, men tar også annet grovmel om jeg har.
Jeg fyller på med de frøene jeg har i huset og i kveld ble det gresskarfrø da boksen med solsikkefrø var tom :)
For de som er interessert er oppskriften under bildet
100 gram gjær
2 l lunkent vann4 ts salt
Ca 3 dl finrevet gulrot
4 dl havregryn
ca 4 dl solsikkefrø
ca 2 dl linfrø
ca 2 dl sesamfrø
ca 3,4 dl fullkornsmel
ca 2 - 3 spiseskjeer Fiberhusk fra Helsekosten
litt kruskakli
Elt til du har en fin og elastisk deig, ca 8 minutt. Dekk bollen med plast
og la deigen heve i ca 1 time.
Ha deigen over på et bakeunderlag og kna deigen godt og del i 4 deler som
du etterhever ca 15 min
Kna emnene og rull de og legg i former (smurte eller med bakepapir)
Dekk brødene med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 1 time.
Pensle brødene med vann og bruk en gaffel for å stikke brødene med,
slik at det går ut litt luft
Stek brødene nederst i ovnen ved 200 grader i ca 1 time
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar