Jeg sjekket hva son fantes i huset og det ble en variant av Focaccia. Denne ble så delt i 3 og fylt med aioli og kylling. En slags focaccia-kylling BLT
Deig til focaccia
1 l finmalt speltmel- 1 pakke tørrgjær
- 5 dl lunkent vann
- ½ ts salt
- 1 ts sukker
- 2 ss olivenolje
Eltet og hevet i ca 30 min under plast. Helte den litt flytende deigen over i en kakeform (kunne sikkert brukt en liten langpanne) puttet i soltørket tomater og oliven, litt grønne og litt sorte. Strødde på havsalt og lot den heve ca 10 min til.
Stekt på 180 g i ca 25 min.
Aioli, Ingredienser for porsjoner
- ½pkmajones
- ½båtpressethvitløk
- 1sssitronsaft
- ¼tssalt
- ¼tsgrovmaltpepper
Stekt kylling i biter, krydret med tacokrydder
Siden det er ferie ble det er Valpolicella Ripasso ved siden av
I tillegg har jeg prøvd å bake olivenbrød i leirgryte og laget deigen slik:
4dl vann
700 gr grovmalt speltmel
1 pk tørrgjær
200 gr grønne oliven, kuttes
1 ts salt
2-3 ss olivenolje
Blandet alt utenom oliven og eltet deigen i 10 min (kjøkkenmaskin). Tok i oliven.
Smurte leirgryta ned olivenolje, hadde i deigen og hevet ca 30 min. Tok deigen ut og "brettet" den noen ganger før jeg puttet den i keirgryta igjen og strødde over litt grovt speltmel + en gresk krydderblanding jeg hadde. Hevet til dobbel størrelse. Satte den i kald ovn og satte gradene til 240. Glemte å sette på lokket de første 10 minuttene. (nybegynnerfeil) stekte videre i 20 min, tok av lokk og stekte videre i 10 min. Er for mett etter focaccia, så det blir ingen prøvesmaking i kveld
Har også bakt en ny porsjon av gulrotbrødene mine
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar